#2 Anne-Marie
Servranckx
Wie ben ik?
Mijn naam is Anne-Marie Servranckx, ik ben 56 jaar oud, ik heb 2 dochters die naar de school La Fermette zijn geweest en 2 kleinkinderen. Ik ben 20 jaar onthaalmoeder geweest in de gemeente en ik werk nu als ambtenaar in een Brusselse administratie. Ik woon al meer dan 50 jaar in Wezembeek-Oppem en sinds 2006 actief in de lokale politiek. Ik ben lid van de OCMW-raad sinds mijn eerste verkiezing en ik ben ook lid geweest van het Vast Bureau (2013-2018) en voorzitter van het OCMW (2015-2016). Ik kom uit een tweetalig gezin, groeide op in de wijk Ban-Eik en ben lid van een vzw die actief is in deze wijk. Elk jaar organiseer ik een buurtfeest in mijn wijk, de Vosberg, om contacten te leggen met de geburen en de mensen te leren kennen. Mijn vrije tijd verdeel ik tussen mijn gezin, wandelen, tuinieren en koken.
Motivatie
Ik zat 12 jaar in de OCMW-raad aan de kant van de meerderheid en nu zit ik in de oppositie, wat alleen maar aantoont dat het niet nodig is om je op te sluiten in een taalgemeenschap als je het publiek wilt dienen. Deel uitmaken van de tweetalige HORIZON-lijst voor het OCMW is voor mij een logische keuze.
Ik wil projecten voor kinderen, gezinnen, ouderen en evenementen die verbanden leggen blijven promoten en ondersteunen. Mijn prioriteit is de ontwikkeling van de wijk Ban-Eik en de diensten die het OCMW daar aanbiedt.
Samen met de andere leden van de lijst zal ervoor zorgen dat we een passend antwoord bieden op de verwachtingen van de buurtbewoners.
Prioriteiten
Dagelijks leven: een geldig antwoord geven op de groeiende vraag naar kinderopvangplaatsen. De oprichting van opvangplaatsen aanmoedigen door middel van premies materiële hulp en opleidingen.
Veiligheid: zich goed en veilig voelen in zijn gemeente en in zijn wijk, ontmoetingen met de wijkagent, her(ontdekking) van de specifiek missies van de lokale politie (opendeurdag)
Gezelligheid: ontmoetingsmomenten zoals buurtfeesten, spelavonden aanmoedigen door het uitlenen van materiaal.
Solidariteit en levenskwaliteit: de verschillende ondersteunende en thuisdiensten van het OCMW versterken en ontwikkelen, zodat de persoon zo lang mogelijk op een kwalitatieve manier in zijn omgeving kan verblijven (mantelzorgdienst, vervoer, maaltijden, enz.)
Ervaring en onafhankelijkheid tot uw dienst